Ätliga växter
Kategori: Allmänt
Ett av våra mål med vårt projekt är att lära oss om ätliga växter för att sedan kunna klara oss på dessa ute i naturen. Nedan kommer några exempel på ätliga växter och hur de kan tillagas. Förhoppningsvis kommer vi kunna hitta några av dessa när vi ska överleva i skogen.
Klöver: bladen går att äta som de är men gör sig bäst kokta.
Tistlar: taggarna tas bort och de späda bladen kokas därefter. De späda skotten kan skalas och ätas färska eller kokta. ”Bottnarna” på blommorna ska tydligen vara goda och kan ätas som de är.
Lindar: Bladen är stora, snett hjärtlika och tandade. Blad som är späda och outslagna kan ätas råa och Lindens blommor kan användas till att göra te.
Att de flesta ätliga växter rekommenderas att de äts späda kan bli ett problem för oss eftersom vi ska ut ganska tidigt på våren och då kommer det antagligen inte finnas så mycket nyutslagna växter. Vi kommer därför kanske inte kunna äta så många olika växter och även vara tvungna att koka de flesta.
Tistlar